De Chocolate Chip Cookie is het bekendste koekje van Amerika. Het werd uitgevonden in 1930 door Ruth Wakefield, de eigenaar was van de Toll House Inn in Massachusetts. Het verhaal gaat dat ze op een dag besloot om kleine stukjes van een Nestle’s chocoladereep toe te voegen aan haar koekjesdeeg. De ‘chocolate chip’-koekjes waren meteen een hit bij haar klanten. Het verhaal moet snel de ronde hebben gedaan hoe goed deze koekjes waren, want tegen 1939 verkocht Nestle kleine chocoladedruppels (of chips) in een zak. Met op de achterkant het ‘chocolate chip’-koekjesrecept van Ruth Wakefield. Ze noemden haar recept ‘The Famous Toll House Cookie’.
Deze chocolate chip cookies zijn zacht van binnen, knapperig van buiten en glutenvrij. Ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken!
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- ½ theel. Zeezout
- ½ theel. Bakpoeder
- 100 ml maplesyrup
- 85 gram boter op kamer temperatuur
- 1 ei geklutst
- 2 theel. vanille extract
- 100 gram chocolade druppels (het lukt ook met een reep pure chocola van minstens 70% voor hele pure cookies)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C graden.
Doe de amandelmeel, zeezout en bakpoeder bij elkaar in een kom en roer door elkaar. Voeg de maplesyrup, boter, het ei en de vanille extract toe. Mix alles door elkaar tot een egaal deeg. Voeg de chocola toe en roer door het deeg. Verdeel het deeg in hoopjes op het bakblik en druk iets aan. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.