Over ons

Darmklinique is dé plek waar je feitelijke inzichten krijgt in de oorzaken van je darm gerelateerde klachten èn ook een effectieve en natuurlijke manier hoe je dit kunt aanpakken.

Een oplossing voor de lange termijn

Zodat je voor een langetermijnoplossing gaat in plaats van een pleister plakt die tijdelijk verlichting, maar geen blijvend resultaat geeft.

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een goede behandeling van zijn of haar darmklachten en dat 10 minuten bij de huisarts niet volstaat.

Wij brengen de oorzaak in kaart met objectieve meetmethoden, zoals laboratoriumonderzoeken, en pakken deze oorzaak aan op een manier die bij jou past, zodat je langdurig van je fysieke klachten af komt.

Meer kennis over je lichaam

Daarnaast krijg je meer kennis over je lichaam zodat je van daaruit bewuste keuzes kunt maken en je eventuele nieuwe fysieke ongemakken zo goed mogelijk kunt voorkomen.

Daarbij kijken we niet alleen naar de darm, maar ook naar hormonen, neurotransmitters, de schildklierwerking, bijnierproblematiek en andere aanverwante systemen die 1-op-1 uitwisseling hebben met het spijsverteringskanaal en nemen we ook die facetten mee in de behandeling.

orthomoleculair therapeut en darmen 2

Voor wie?

Darmklinique is er voor mannen, vrouwen en kinderen vanaf 6 maanden in Nederland en België die last hebben van buik- en darmklachten, zoals opgeblazen buik, winderigheid, oprispingen, maagzuur, diarree, obstipatie, PDS, huidklachten, eczeem, hoofdpijn, allergieën, voedselintoleranties, darmziekten, zoals Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn en vermoeidheid.

Belangrijk is dat je je fysieke klachten bij de oorsprong wil aanpakken en niet voor een ‘quick fix’ komt. En dat je bereid bent om hierin te investeren.

Onze darmtherapeuten

Bij Darmklinique hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Jouw darmtherapeut heeft de volgende basis qua opleidingen en achtergrond:

Medische Basiskennis (HBO) / Verpleegkundige of aanverwante BIG geregistreerde opleidingen.

Orthomoleculaire opleiding (HBO).

Darmtherapie (HBO).

Darmtherapie specialist (HBO).

+ verwante vervolgopleidingen, zoals schildklierwerking, hormonen, neurotransmitters, bijnieren/stress etc.

Afspraak maken
Online consult is mogelijk!

Berna

Orthomoleculair darmtherapeut en eigenaar

Jessica

Orthomoleculair darmtherapeut

Kom jij ons team versterken?

Kunnen we jou helpen?
Boek dan nu een gesprek.

Bij buikklachten is het goed om te beginnen met onderzoeken wat er speelt. Je kunt het nu éénmaal niet raden aan de buitenkant. Te dunne ontlasting kan bijvoorbeeld veel verschillende oorzaken hebben. Met de oorzaken achterhaalt kan je pas goed aan de slag. Alles in de juiste volgorde aanpakken voor langdurig resultaat.
Ja, ik wil aan de slag!
Online consult is mogelijk!
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Veelgestelde vragen

Is de darmtherapeut bekend met gediagnosticeerde ziekten, zoals Colitis en de ziekte van Crohn?

Jazeker! Juist ook bij dergelijke ziekten kan darmtherapie ontzettend waardevol voor je zijn. De therapeut houden rekening met medicatie die je hiervoor slikt (indien dit het geval is). Dit laatste geldt overigens ook voor alle medicatie.

Ik heb zowel last van mijn darmen als hormonale klachten. Ben ik bij de darmtherapeut aan het juist adres?

Ja, doordat je met ons eerst aan het optimaliseren van je darmen werkt, heb je een ideale basis om daarna je hormonen te balanceren. De darmtherapeut is bekend met hormoononderzoek- en aanpak voor het herstellen van de balans.

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinique. We bekijken als team het gehele plaatje en pakken vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen te behandelen.

Wil je met je gezondheid aan de slag maar niet langskomen in de praktijk? Een online afspraak is ook mogelijk.
Afspraak maken
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00