Dé manier waarop je kan bijdragen aan de gezondheid van je baby.

In je darmen woont ongeveer 2 kilo aan darmbacteriën, je darmflora. Bij de geboorte geef je als moeder deze darmflora door aan je kindje. Klinkt misschien vies, maar je baby krijgt echt jouw poep bacteriën binnen tijdens de geboorte. Als je kindje er tenminste via het geboortekanaal uit komt en niet via een keizersnede. Op de gevolgen van een keizersnede kom ik zo terug. Die darmbacteriën zijn super belangrijk. Ze bepalen voor een groot deel hoe de darmflora van je baby zich zal ontwikkelen. En dat je darmflora belangrijk is voor je gezondheid weten we inmiddels. Een verstoorde darmflora kan voor heel veel gezondheidsproblemen zorgen. Vandaar nu aandacht voor de darmbacteriën in de zwangerschap

Hoe verbeter je jouw darmbacterien tijdens de zwangerschap?

Als je kindje jóu darmbacteriën binnenkrijgt, heb je daar dus invloed op. Als jij een goede darmflora hebt, betekent dat een goede start voor je baby. Zo niet, don ’t worry, ook dan is er wat aan te doen. Maar dan is er werk aan de winkel. Je kan je darmen helpen door de goede bacteriën te eten. Waar vind je die zoal in? In gefermenteerde groenten zoals kimchi of (echte) zuurkool. Er zitten hier zoveel goede bacteriën in, die krijg je niet in allemaal in één probiotica capsule gestopt. Wist je trouwens dat je door veel probiotische voeding te eten het risico op vroeggeboorte en zwangerschapsvergiftiging kunt verkleinen?

Dus mijn advies: eet dit dagelijks. Wellicht hoor jij tot de groep dit wel af en toe maar niet dagelijks gaat doen (daar kan ik goed inkomen). Dan heb ik een ander advies voor je: neem een goede probiotica in. De laatste drie maanden van je zwangerschap zijn het meest belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat probiotica die je gewoon via je mond inneemt er 2-12 weken over doet voor deze de vagina bereiken. Verder weten we ook dat niet alle probiotica evenveel effect hebben op je baby. Dat hangt af van de bacteriestammen die hierin aanwezig zijn. Lees dus goed op het potje wat je koopt, anders is het zonde. Of overleg met een orthomoleculair therapeut die hier ervaring mee heeft. Je mag me bellen ;-).

Ik krijg helaas een keizersnede, hoe moet het dan met dat doorgeven?

En wat nu, als je baby via een keizersnede wordt geboren? Dan is het dus niet mogelijk om die goede darmbacteriën door te geven. We zien inderdaad dat deze kinderen een andere darmflora ontwikkelen. Dat heeft vervelende consequenties. Het wordt in verband gebracht met een hoger risico op overgewicht, coeliakie, eczeem en diabetes. Ook zien we bij keizersnede baby’s vaker ADHD en autisme spectrum stoornissen. In Nederland kiezen we niet zomaar voor een keizersnede, maar er kunnen redenen genoeg zijn waardoor het nodig is. Gelukkig valt er wat te doen aan die afwijkende darmflora. Ten eerste geef je tijdens de zwangerschap ook al bacteriën door. En mocht je verder willen gaan, verdiep je dan eens in het nog controversiële vaginal seeding.  Ook goed om te weten: door borstvoeding te geven krijgt de darmflora van je baby ook nog eens een goede oppepper. Verder kan je ook probiotica geven aan je kindje na de geboorte. Vraag hierover wel eerst goed advies aan een expert. Hier is hele specifieke probiotica voor nodig.

Meer weten? Stel je vraag gerust per mail of bel (0647007128) voor een gratis telefonisch adviesgesprek. We bespreken dan jouw wensen en hoe ik je het beste kan helpen.

Wil je meer weten over welke vitaminen en mineralen in de zwangerschap belangrijk zijn kijk dan hier.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Zonuline test: Wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

21 juni 2024
Als orthomoleculair darmtherapeut bij Darmklinique krijgen we vaak vragen over de zonuline test. Wat houdt deze test precies in en waarvoor wordt het gebruikt? In deze blog ...

Opgeblazen buik verhelpen? 7 effectieve tips!

23 mei 2024
Heb je regelmatig last van een opgeblazen buik? Dit ongemak kan behoorlijk vervelend zijn en je dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Bij Darmklinique begrijpen we hoe frustrerend dit ...

Wat is SIBO? 5 voorkomende klachten

23 april 2024
Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord: SIBO. Maar wat is SIBO nu eigenlijk echt? En belangrijker nog, wat heeft het voor invloed op je darmgezondheid? ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00