Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook vrij van ei en amandel. Een vegan taart, zonder dat je het in de gaten hebt .
Met de topping kan je creatief zijn en er een gezondere of minder gezonde twist aan geven. Zelf vind ik het frisse van het fruit erop een mooie tegenhanger voor de chocolade vulling. Geniet van deze gezonde chocoladetaart; neem gerust nog een stukje.
Ingrediënten:
Bodem:
- 125 gr havermeel
- 200 gr havermout vlokken
- 60 gr kokosolie
- 4 eetl. ahornsiroop
- Paar snufjes zout
Chocoladevulling:
- 300 ml kokosmelk uit blik
- 125 gr chocola minsten 72%
- 1 eetl ahornsiroop
- Snufje zout
- 1 tl. kaneel
- 1 tl. vanille extract
Topping:
Naar smaak rode bessen, frambozen, vijgen, aardbeien, blauwe bessen enz.
Quiche vorm met uitneembare bodem
Zo maak je het
- Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe de kokosolie samen met alle andere ingrediënten van de bodem in een foodprocessor en maal tot een fijn mengsel.’
- Verdeel het mengsel over de bodem van de quiche vorm. Duw het ook goed tegen de zijkanten aan en zorg dat je een rand hebt van een halve centimeter dik. Zet de vorm daarna in de koelkast.
- Verwarm de kokosmelk in een pannetje en voeg de kaneel toe. Meng dit goed door elkaar.
- Hak de chocola in stukken
- Doe alle ingrediënten voor de chocoladevulling in de mixer en mix in een paar minuten tot een romig chocolade mengsel. Laat 5 minuten afkoelen en giet het dan over de bodem van de vorm.
- Zet de taart in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven. Garneer vlak voor serveren met bosvruchten en vijgen.