Hartige quinoa muffins. Je kunt eindeloos variëren met de groenten die je toevoegt. Het voordeel van de gebruikte groente is dat je ze rauw kan toevoegen aan het beslag. Dat scheelt weer tijd. Maar heb je een keer wat meer tijd, dan zijn er ook leuke combinaties te bedenken waarbij je de groente even korte moet bakken. Wat dacht je van spinazie, champignons, tijm en een beetje knoflook.
Nog één waarschuwing voor je eraan begint: maak ze niet op zaterdagmiddag als je ze hebt bedacht als lunch voor de komende dagen. Binnen een kwartier waren ze hier alle twaalf verdwenen.
Ingrediënten voor 12 muffins
- 100 gr quinoa
- 4 eieren
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 50 gr (diepvries) doperwten
- 100 gr feta
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 mespunt knoflookpoeder
- 1 mespunt uienpoeder
- Pompoenpitjes (om erover te strooien)
- (keltisch) zeezout/ peper
1 muffinvorm voor 12 stuks, bakpapier
Zo maak je het
Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking. Een bouillonblokje toevoegen aan het kookwater maakt het nog lekkerder. Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Kluts de eieren los in een ruime kom. Snij de paprika en tomaten in kleine blokjes, voeg toe aan het ei. Voeg de doperwten toe. Kruimel 2/3 van de feta door het beslag. Voeg de kruiden toe. Voeg een flinke snuf zout en wat peper toe. Giet de quinoa af als deze klaar is en meng goed door het eimengsel. Verdeel het beslag over de vormpjes en maak het af door de rest van de feta er over te verkruimelen en ze te bestrooien met pompoenpitjes.
Geniet van deze heerlijke hartige quinoa muffins!
Ander muffin recept? Appelmuffins met groeten en een vleugje mosterd.