Super simpel en heerlijk zalm recept! Een echt omega 3 bommetje: zalm. Boordevol de meest belangrijke vetzuren die er zijn. In deze oosterse versie combineer ik de zalm met knapperige sugarsnaps, zeekraal en bosui. Een lekkere lente combinatie. En nog een groot voordeel. Dit gerecht heb je zó op tafel staan.
In onze voeding hebben we vaak een tekort aan omega 3 vetzuren en juist een overload aan omega 6 vetzuren, wat ontstekingen in de hand kan werken. Dus om je lijf een handje te helpen is het goed om regelmatig vette vis te eten. Dus af en toe op zoek naar een goed zalm recept is aan te raden.
Aan visvangst zitten wel heel veel haken en ogen. Kies in ieder geval voor MSC vis, en niet voor ASC vis. Deze laatste is namelijk gekweekte vis, waarbij hormoon en antibioticagebruik in het kweekproces normaal zijn.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zalmfilets met huid
- 1 eetl. sesamolie
- 2 eetl. sojasaus
- Zilvervlies noedels
- 80 gram zeekraal
- 200 gram sugarsnaps
- 2 bosuitjes
- Geroosterde sesamzaadjes
- 1 limoen
- Peper
Zo maak je het:
- Marineer de zalmfilets drie kwartier in de sojasaus en sesamolie.
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Snij de bosuitjes in ringetjes en maak de sugarsnaps schoon.
- Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Bak de zalmfilets op de huid in ongeveer 3 min. krokant. Draai de zalm en bak de andere ook ongeveer 3 minuten.
- Haal de zalm uit de pan en doe de zeekraal, sugarsnaps en bosui erin. Bak 2 minuten Doe de noedels bij de zeekraal in de pan en voeg de marinade van de zalm toe. Warm nog 1 minuut door. Knijp naar smaak wat limoensap over de noedels.
- Verdeel het groente noedel mengsel over twee borden en leg er een zalmfilet bovenop. Schenk de overgebleven olie uit de pan over de noedels. Voeg wat sesamzaadjes en peper toe.