Makkelijke chocolade bowl

Chocola, ik vind het heerlijk! Dit recept van een makkelijke chocolade bowl is voor iedereen die dol is op chocola en zich niet schuldig wil voelen. Het is namelijk super gezond. Een chocoladeontbijt is misschien niet het eerste waar je aan denkt om te maken ’s ochtends vroeg. Maar deze is zó simpel en lekker. Echt het proberen waard. Wij eten dezelfde hoeveelheid als in dit recept ook regelmatig als toetje met z’n vieren. Vooral na een maaltijd waarbij ik het groentegehalte wat magertjes vind. Dan is dit een lekkere oplossing om toch nog wat vitamientjes naar binnen te werken. De kids zijn er dol op!

Je kunt de makkelijke chocolade bowl afmaken met iedere soort topping die jij lekker vind. Deze is gemaakt met bosbessen, granola en kokosrasp.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 zachte dadels zonder pit
  • 200 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld kokosmelk, amandelmelk of rijstmelk)
  • 2 avocado’s
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het

Doe de dadels in de blender samen met de plantaardige melk. Laat draaien tot de dadels helemaal vermalen zijn. Als je dadels niet zo zacht zijn kan het helpen om ze even te weken in gekookt water voor je ze in de blender doet. Voeg de avocado’s, banaan en cacaopoeder toe. Blenderen, en klaar ben je!

Topping:

Een paar ideeën voor een lekkere topping om de bowl echt af te maken:

  • plakjes banaan met fijngehakte pinda’s en kokosrasp
  • bosbessen met cashewnoten, pompoen- en zonnebloempitten en kokosraspgranola met frambozen

Kijk ook eens bij mijn andere ontbijtvarianten zoals deze ontbijt appeltaart pap

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00