Opgeblazen buik verhelpen? 7 effectieve tips!

Heb je regelmatig last van een opgeblazen buik? Dit ongemak kan behoorlijk vervelend zijn en je dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Bij Darmklinique begrijpen we hoe frustrerend dit kan zijn en willen we je graag helpen om dit probleem aan te pakken. Opgeblazen buik verhelpen? In deze blog delen we 7 effectieve tips om een opgeblazen buik te verhelpen en je weer gezond te voelen!

7 effectieve tips: opgeblazen buik verhelpen

1. Let op je voeding

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan een opgeblazen gevoel. Denk hierbij aan uien, kool, en varkensvlees. Ook koolzuurhoudende dranken kunnen extra gas in je maag veroorzaken. Probeer te achterhalen welke voedingsmiddelen bij jou voor een vol gevoel en darmklachten zorgen. Schrap deze vervolgens uit je dieet. Experimenteer met je voeding en probeer een dagboek bij te houden om erachter te komen welke voeding je goed kunt verdragen en wat niet.

2. Eet langzamer

Veel mensen eten te snel, waardoor ze onbewust veel lucht inslikken. Dit kan leiden tot een opgeblazen buik. Neem de tijd om goed te kauwen en echt van je maaltijd te genieten. Probeer eens 20 keer te kauwen voordat je een hap doorslikt. Dit helpt niet alleen bij een opgeblazen buik verhelpen, maar je geniet ook meer van je eten.

3. Drink voldoende water

Voldoende water drinken kan helpen om een vol gevoel te verminderen. Water helpt bij de spijsvertering en voorkomt dat je lichaam overtollig vocht vasthoudt. Probeer dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken! Water drinken is ook goed voor je huid, nieren en nog zo veel meer!

4. Gebruik de juiste supplementen

Opgeblazen buik verhelpen? Gebruik de juiste supplementen om je spijsvertering te ondersteunen. Kies niet zomaar iets, maar laat onderzoeken door een professional wat jij precies nodig hebt. Bij Darmklinique kunnen we je adviseren over de juiste supplementen die passen bij jouw lichaam en klachten. Zo krijg je precies wat je nodig hebt om je darmen gezond te houden.

5. Beweeg regelmatig

Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar helpt ook je spijsvertering op gang te houden. Een dagelijkse wandeling, fietsen of een korte workout kan al een groot verschil maken. Beweging stimuleert de spieren in je darmen, waardoor voedsel sneller en efficiënter wordt verteerd. Trek je sportschoenen aan en ga aan de slag!

6. Vermijd kauwgom

Wist je dat? Kauwgom kauwen zorgt ervoor dat je meer lucht inslikt, wat kan bijdragen aan een opgeblazen gevoel. Als je vaak kauwgom kauwt, probeer dit dan te verminderen of helemaal te stoppen om je opgeblazen buik te verhelpen. Gebruik je kauwgom voor een frisse adem? Kies dan voor een smintje of een pepermuntje om op te zuigen.

7. Stressmanagement

Stress heeft een grote invloed op je darmen en spijsverteringssysteem en kan bijdragen aan een opgeblazen buik. Wil je een opgeblazen buik verhelpen? Zoek manieren om stress te verminderen, zoals meditatie, yoga of gewoon een ontspannende hobby. Bij Darmklinique geloven we in een holistische aanpak. Het verminderen van stress doet wonderen voor zowel je lichaam als je geest.

Met deze tips hopen we dat je snel verlichting vindt voor je opgeblazen buik. Vergeet niet dat iedereen anders is en dat het even kan duren voordat je de juiste aanpak voor jezelf hebt gevonden. Merk je dat bovenstaande tips geen effect hebben? Wij helpen je graag verder met het zoeken naar de onderliggende oorzaak en een plan van aanpak!

Opgeblazen buik verhelpen met behulp van een orthomoleculair darmtherapeut? Maak gerust een afspraak met ons dan kijken we samen naar een oplossing voor jouw klachten! Download ook eens ons E-book voor tips!

Wat is SIBO, Wat is SIBO, Wat is SIBO, Wat is SIBO, Wat is SIBO

Speciaal voor jou geselecteerd:

Zonuline test: Wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

21 juni 2024
Als orthomoleculair darmtherapeut bij Darmklinique krijgen we vaak vragen over de zonuline test. Wat houdt deze test precies in en waarvoor wordt het gebruikt? In deze blog ...

Opgeblazen buik verhelpen? 7 effectieve tips!

23 mei 2024
Heb je regelmatig last van een opgeblazen buik? Dit ongemak kan behoorlijk vervelend zijn en je dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Bij Darmklinique begrijpen we hoe frustrerend dit ...

Wat is SIBO? 5 voorkomende klachten

23 april 2024
Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord: SIBO. Maar wat is SIBO nu eigenlijk echt? En belangrijker nog, wat heeft het voor invloed op je darmgezondheid? ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00