Pannenkoeken; ik vind ze heerlijk. Maar gezond zijn ze niet echt. Dat is natuurlijk geen punt als je ze af en toe eet. In deze pancakes met zoete aardappel zit een flinke hoeveelheid zoete aardappel verwerkt en ze zijn glutenvrij en melkvrij. Kan je ze tenminste vaker eten dan af en toe én tegelijk aan je groenten intake werken . Door de zoete aardappel zijn ze heerlijk romig. Als je er geen kaneel in doet kan je de pancakes met zoete aardappel ook goed hartig maken met wat kruiden erin. Ze zijn heerlijk met wat geitenkaas en honing. Of voor de allerkleinsten met een beetje appelstroop.
Ingrediënten:
- 500 gram zoete aardappel
- 150 gram havermeel
- 150 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk of rijstmelk)
- 4 eieren
- Snuf zout
- Beetje kaneel
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Kook of stoom het in 8 minuten gaar.
Doe alle ingrediënten in een blender en laat draaien tot het beslag egaal is.
Verhit een koekenpan op laag vuur en verhit wat kokosolie. Schep drie opscheplepels beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
Heerlijk met een klontje roomboter en wat ahornsiroop of biologische honing erover!
Kijk voor meer ontbijt/ lunch inspiratie hier: