Af en toe heb ik dat. Een momentje voor mezelf. Dan maak ik een lekkere kop thee met verse munt en citroenmelisse. En dan kruip ik in een stoel met een boek. Kleedje erbij. Heerlijk. Om het helemaal af te maken is zo’n dadelballetje erbij heerlijk. Natuurlijk of niet, een dadel bevat suiker. Dus niet gelijk het halve schaaltje leegeten. Maar af en toe moet kunnen! Het fijne van een dadel is dat hij ook nog nuttige stoffen bevat. Deze dadelballetjes zitten boordevol vezels en is rijk aan antioxidanten. Nog maar eentje dan…
Ingrediënten:
- 50 gram cashewnoten
- 250 gram medjoul dadels, ontpit
- 40 gram kokosrasp
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
Zo maak je het:
- Doe de cashewnoten in de keukenmachine en laat 10 seconden draaien.
- Voeg de dadels toe, 20 gram kokosrasp, de kokosolie en 1 eetlepel water
- Laat de keukenmachine 1 minuut draaien.
- Maak minstens 16 balletjes en rol deze door de overige kokosrasp.
- Laat 15 minuten opstijven in de koelkast