Broccoli is een groente met ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Het bevat veel antioxidanten, vitamine C, B6, en K. Ook zitten er veel mineralen in zoals ijzer, calcium en magnesium. Verder zit het boordevol DIM en vezels. DIM is een stofje wat hormonen in balans brengt en die vezels zijn onontbeerlijk voor je darmen. Daarnaast ondersteunt het de lever werking. Bij ons staat broccoli zo’n beetje wekelijks op menu. Om wat te variëren met deze groente is deze quinoasalade echt een aanrader.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram broccoli roosjes
- 150 gram quinoa
- 75 gram gedroogde cranberry’s
- 50 gram pecannoten
- Peper/zout
Dressing:
- 1 eetlepel fijngehakte gember
- 2 eetlepel gembersiroop (of ahornsiroop)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- Mespuntje sambal
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepel sojasaus
- 1 theelepel vissaus
Zo maak je het:
- Kook de quinoa 10 minuten en laat daarna nog 10 minuten nagaren, giet daarna het overtollige water af.
- Snij de broccoli in klein roosjes, kook deze 3 minuten, giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren. Laat goed uitlekken.
- Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor door elkaar mengen.
- Doe de quinoa in een schaal, schep goed om met de dressing. Voeg de broccoli toe.
- Hak de pecannoten grof en voeg deze samen met de cranberry’s toe aan de salade. Breng op smaak met peper en een flinke snuf zout. Proef de salade en voeg naar smaak nog wat dressing ingrediënten toe.