Wanneer een darmonderzoek nodig? Wij vertellen je meer!

Darmklachten komen heel vaak voor en kunnen veroorzaakt worden door verschillende dingen: te weinig voedingsvezels eten, te weinig vocht drinken, stress, het kan genetisch bepaald zijn of een andere oorzaak hebben. Soms zijn de klachten heel specifiek en weet je precies dat de klachten vanuit de darmen komen. Denk bijvoorbeeld aan: winderigheid, een opgeblazen gevoel, buikkrampen enzovoort. Maar het kan ook voorkomen dat er klachten ontstaan waarbij je niet direct het verband legt met de darmen, zoals: huidproblemen, slaapproblemen, chronische vermoeidheid en zo zijn er nog meer klachten. We krijgen regelmatig de vraag wanneer een darmonderzoek nodig is. En wat een darmonderzoek inhoudt bij een orthomoleculair therapeut? Wij vertellen je meer!

Een darmonderzoek (coloscopie)

Tijdens een darmonderzoek – ook wel een coloscopie genoemd, bekijkt de arts de binnenkant van de darmen met een camera. Op deze manier kan de arts op basis van de klachten eventuele afwijkingen constateren. Wanneer een darmonderzoek nodig? Een darmonderzoek is nodig wanneer je klachten ervaart waarvan het niet duidelijk is waar ze vandaan komen. Kwam er uit het onderzoek dat je hebt gehad dat er niets aan de hand is? Dan kun je jouw darmen ook laten onderzoeken door een orthomoleculair darmtherapeut.

Het behandelplan van een orthomoleculair darmtherapeut

Als orthomoleculair darmtherapeut zijn we gespecialiseerd in het behandelen van darmklachten. Iedereen is anders en iedereen ervaart andere klachten, daarom kijken we niet alleen naar de klacht maar vooral naar de oorzaak van de klacht. We pakken het probleem aan bij de wortel! Door uitgebreide laboratoriumonderzoeken te combineren met persoonlijke begeleiding ontvang je een behandelplan op maat. Je kunt namelijk niet alleen met een camera veel in de darmen zien. Juist ook met ontlastingonderzoek kan je veel stoffen meten die wel of juist niet uitgescheiden moeten worden, en die ons veel vertellen over de problemen die er in de darmen spelen.

Tijdens een kort kennismakingsgesprek bespreken we je klachten. Dit kan in de praktijk in Soest óf telefonisch, wat jij prettig vindt! Op basis van dit gesprek bepalen we welke vragen er beantwoord moeten worden door laboratorium onderzoek. Dan volgt er een uitgebreid ontlastingsonderzoek, hierbij wordt alles gemeten wat nodig is in jou specifieke situatie. Ook een uitgebreid laboratorium bloedonderzoek, en een neurotransmittertest zijn vaak aan de orde. Tot slot ontvang je alle uitslagen op papier. Hier komt geen camera in je lichaam aan te pas! Na het onderzoek weet je precies hoe jouw lichaam ervoor staat en kun je aan de slag met het onderliggende probleem. Dit doe je op basis van de juiste voeding, gezonde leefstijl aangevuld met supplementen die jij nodig hebt.

wanneer een darmonderzoek nodig

Veelvoorkomende darmklachten die een darmonderzoek waard zijn:

 • winderigheid en een opgeblazen gevoel
 • buikpijn en/of maagpijn
 • misselijkheid
 • hoofdpijn
 • (chronische) vermoeidheid
 • slaapproblemen
 • huidproblemen of allergie (psoriasis, acné of eczeem)
 • bloedsuikerproblemen
 • gewichtsproblemen
 • concentratieproblemen
 • onrust of een opgejaagd voelen
 • prikkelbaarheid
 • hormonale problemen

Wanneer een darmonderzoek nodig door een orthomoleculair darmtherapeut? Als je last hebt van de bovengenoemde klachten is een darmonderzoek het zeker waard.  Wil je graag meer weten over een darmonderzoek bij een orthomoleculair darmtherapeut? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zoeken we uit waar jouw klachten precies vandaan komen. Op naar een zorgeloos en klachtenvrij leven!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Darm dysbiose: Wat je moet weten!

11 februari 2024
Darm dysbiose is een toestand waarbij de natuurlijke balans van micro-organismen in je darmen verstoord raakt. Dit evenwicht is cruciaal voor je gezondheid, aangezien deze microben een sleutelrol spelen in de spijsvertering, het immuunsysteem en zelfs je gemoedstoestand. Wanneer deze balans uit evenwicht raakt, kun je last krijgen van diverse symptomen, wat wijst op een disbalans in de darmen. Bij Darmklinique zien we het als onze missie om bewustzijn te creëren over het belang van een gezonde darmflora en hoe je deze kunt onderhouden.

Overactieve darmen, wat houdt het in? Lees het hier!

27 november 2023
Heb je last van ongemakkelijke darmklachten, zoals: frequente diarree, buikkrampen en een opgeblazen gevoel? Deze symptomen kunnen wijzen op overactieve darmen. Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Maag en darmklachten: 10 voedingsmiddelen die je kunnen helpen! 

26 oktober 2023
Maag- en darmklachten kunnen behoorlijk vervelend zijn en je dagelijkse leven verstoren. Gelukkig zijn er enkele voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan verlichting en een gezondere spijsvertering. In ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00