Cimicifuga Racemosa extract

Cimicifuga Racemosa extract

 22,99

Onze voortplanting is een prachtig gegeven. Het brengt nieuw leven voort. De vrouwelijke cyclus en de overgang gaan echter regelmatig gepaard met wisselende stemmingen en overgangsverschijnselen. Om te ondersteunen bij deze overgangsverschijnselen* kan een natuurlijk supplement met Cimicifuca racemosa uitkomst bieden.

  • Cimicifuga racemosa biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen*

  • Ondersteunt bij wisselende stemmingen tijdens de overgang*

  • Gestandaardiseerd op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden

Als je op werkdagen voor 15.00 bestelt en betaalt, verzenden wij je pakketje dezelfde dag nog! Orders besteld in het weekend worden op maandag verzonden, in geval van een feestdag anders dan het weekend wordt er de werkdag erna verzonden.

Cimicifuga racemosa extract


Cimicifuga racemosa is een kruid gemaakt van de gedroogde wortel en wortelstok van de zilverkaars. De zilverkaars is een sierlijke bloemplant waarvan de wortel interessante gezondheidsondersteunende eigenschappen bezit. Dat komt onder andere omdat hierin de verbinding triterpeenglycoside wordt aangetroffen. Overigens heet de plant officieel niet meer Cimicifuga racemosa maar Actaea racemosa. Wanneer er sprake is van een extract of tinctuur, wordt echter nog wel gesproken over Cimicifuga racemosa.

Bij het vruchtbaarheidsproces horen onder andere de maandelijkse cycli en de uiteindelijke overgang naar de onvruchtbare levensfase van een vrouw. Daarbij kunnen overgangsverschijnselen optreden. Cimicifuga racemosa kan helpen aansterken tijdens de menopauze*.

Rond het veertigste levensjaar gaat een vrouw langzaam over van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode. De oestrogeenwaarden gaan schommelen en menstruaties worden minder voorspelbaar en minder frequent. De zogenaamde perimenopauze duurt het langst en kan tot wel zes jaar duren. Dan start de menopauze, in Nederland is dat gemiddeld rond het vijftigste levensjaar. De oestrogeenwaarden dalen en het lichaam verandert. Daarna volgt de postmenopauzale fase. Al met al kan deze periode van menopauze en overgangsverschijnselen wel 5 tot 12 jaar aanhouden.

Maar liefst 80 procent van de vrouwen ervaart overgangsverschijnselen tijdens de menopauze. Ruim een kwart van alle vrouwen heeft hier zoveel last van, dat het haar dagelijks leven beïnvloedt. Dit is vaak zo erg, dat reguliere en dagelijkse activiteiten tijdelijk of voor langere tijd moeten worden neergelegd. Het kan prettig zijn te weten dat er dan altijd natuurlijke ondersteuning ingezet kan worden. Een supplement met Cimicifuga racemosa extract biedt dan uitkomst om aan te sterken tijdens de menopauze*. Bovendien ondersteunt het bij wisselende stemmingen tijdens de overgang*. De in Cimicifuga racemosa aanwezige triterpeenglycosiden, waaronder actein, cimicifugoside, racemoside en 27-hydroxyactein, worden gezien als de belangrijkste gezondheidsondersteunende inhoudsstoffen.

Voor wie geschikt?
Bonusan Cimicifuga racemosa extract ondersteunt dankzij de triterpeenglycosiden bij wisselende stemmingen tijdens de overgang* en sterkt daarnaast aan* tijdens de menopauze. Overleg voor gebruik van Bonusan Cimicifuga racemosa extract met een deskundige bij simultaan gebruik van andere kruiden of medicijnen. Bij (een geschiedenis van) leveraandoeningen stop met het gebruik of raadpleeg een arts bij verschijnselen van leverschade. Niet geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding of voor kinderen.
 Bonusan Cimicifuga racemosa extract is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

*Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating.

Ingrediënten
Zilverkaars (Cimicifuga racemosa), vulstof (MCC (cellulosegel)), capsulewand (HPMC (cellulose)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

Samenstelling per capsule
Cimicifuga racemosa (zilverkaars) extract, gestandaardiseerd op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden, berekend als 27-deoxyacteïne 160 mg

Bevat geen
conserveermiddelen , dierlijke substanties , gelatine , gist , synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen , toegevoegde sacharose

Gebruik
Tenzij anders aanbevolen 1 tot 2 maal daags een capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

Bewaaradvies
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Waarschuwingen

  1. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding
  2. Niet gebruiken bij mensen met leveraandoeningen
  3. Raadpleeg een arts of apotheker bij verschijnselen van leverschade
  4. Raadpleeg uw arts als u een behandeling ondergaat of heeft ondergaan voor hormoongevoelige kanker.


Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Specificaties

Artikelnummer 50437

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book