Darmklachten

Hulp bij darmklachten

Heb je last van een opgeblazen buik of winderigheid? Dan zijn we er zeker voor jou!

We zien vaak dat het een onderwerp is wat schaamte oproept en onzekerheid en stress veroorzaakt. Het is natuurlijk ook stressvol als je altijd moet uitzoeken of er toiletten in de buurt zijn als je de deur uit gaat. Of dat je onzeker bent over je kledingkeuze omdat je ‘buik toch wel weer opblaast tijdens het etentje’.

Wellicht heb je te horen gekregen dat je ‘ermee moet leren leven’. Daar denken wij anders over. Veel winden laten bijvoorbeeld,  is niet normaal en ook niet nodig als je darmen gezond zijn en je gezond eet.

Darmklinique richt zich op alle soorten buikklachten, zoals:

winderigheid

opgeblazen buik

buikpijn

krampen

jeuk bij je anus

slijm bij de ontlasting

diarree

obstipatie

brijige ontlasting

maagpijn

oprispingen

misselijkheid

Krijg je darmen weer in balans

Wist je dat veel andere gezondheidsklachten vaak hun oorsprong vinden in darmen die uit balans zijn? Best logisch als je bedenkt dat je lichaam voor alle bouwstenen die het nodig heeft afhankelijk is van een goede opname in de darmen. Alle systemen in je lichaam werken samen. Alles grijpt als radertjes in elkaar. Dus als één systeem uit balans is, zal dat ook effect hebben op de andere systemen. Daarbij komt dat 70% van de cellen van je immuunsysteem in de darmen zit.

Niet zo gek dus dat darmklachten vaak gepaard gaan met problemen op één of meerdere van de volgende gebieden:

Hormonen

Jeuk en eczeem

Hoofdpijn en migraine

(Chronische) vermoeidheid

Ontstekingen

Concentratieproblemen

Prikkelbaarheid

Allergieën en intoleranties

Huid, zoals acne en huiduitslag

Wil je weten hoe het bij jou zit?
Boek dan nu een gesprek.

Juist ook met deze klachten is het goed om je af te vragen: hoe is het met mijn darmen? Als je spijsvertering niet soepel verloopt, is dat altijd stap één in de aanpak van je fysieke ongemakken. Breng je darmen op orde en veel andere problemen verdwijnen dan vanzelf.
Ja, ik wil aan de slag!
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book

Veelgestelde vragen

Mijn klachten komen en gaan. Soms heb ik perioden veel last en dan weer niet. Is dat dan ook aan te pakken?

Jazeker. Dat zien we vaak. Buikklachten hebben meestal een grillig patroon. Soms is dat afhankelijk van wat je eet. Maar ook negatieve bacteriën en bijvoorbeeld parasieten zijn de ene keer actiever dan de andere.

Ik heb schildklierproblemen. Kan ik dan gebruikmaken van de therapie?

Dat kan heel goed. We zien ook vaak een verband tussen darmproblemen en het ontstaan van schildklierproblematiek.

Ik heb IBD/ de ziekte van Crohn/ Colitis Ulcerosa is het dan zinvol om een behandeling te starten?

We kunnen de ontwikkelde auto-immuniteit niet terugdraaien. Toch zien we dat veel mensen met één van deze darmziekten erg opknappen als ze onze therapie volgen. Ze hebben veel minder last van episodes met darmklachten en weten veel beter hoe ze hun buik onder controle kunnen houden.

Kan darmtherapie verlichting geven in mijn PMS klachten?

Dat kan zeker. Darmen en hormonen zijn met elkaar verbonden. Gezonde darmen zijn bijvoorbeeld nodig voor het goed verwerken van het hormoon oestrogeen. Niet gek dus dat, als je darmen zijn aangepakt, de hormonale klachten ook vanzelf kunnen verdwijnen.

Ik lees wel eens iets over stemmingswisselingen en de darmen? Kan ik door darmtherapie minder last van ‘moodswings’ krijgen?

Jazeker kan dat. Vaak hebben de moodswings te maken met een tekort aan serotonine, ons ‘gelukshormoon’. Wist je dat dit voor 90% in de darmen wordt aangemaakt? Niet zo verwonderlijk dus dat je niet zo lekker in je vel zit als je darmen niet goed functioneren!

Kan het zijn dat mijn slaapproblemen verband houden met mijn darmklachten?

Ja, dat kan goed. Veel mensen met darmklachten staan in de ‘aan’ stand. Ze vinden het moeilijk om te ontspannen en hun gedachten ‘uit te zetten’ als ze gaan slapen. De oorzaak ligt vaak bij een tekort aan belangrijke neurotransmitters. Deze neurotransmitters zijn voor hun aanmaak afhankelijk van goed functionerende darmen.

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinique. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

Wil je met je gezondheid aan de slag maar niet langskomen in de praktijk? Een online afspraak is ook mogelijk.
Afspraak maken
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00