Neurotransmitter Test

Heb jij behalve last van je darmen ook last van moodswings, prikkelbaarheid, weinig energie, of moeite hebben met echt ontspannen? Dan is de kans groot dat je neurotransmitters meespelen in het verhaal van je darmklachten.

Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd raakt, dan merk je dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of juist gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over je emoties, vermindering van je slaapkwaliteit of vermoeidheid.

Bij neurotransmitters denken we vaak aan onze hersenen. Maar wist je dat je darmen en je immuunsysteem dezelfde neurotransmitters gebruiken?

Sterker nog, een groot deel van de neurotransmitters wordt in de darmen aangemaakt. Serotonine bijvoorbeeld wel voor 90%!

Moet het natuurlijk wel goed functioneren daar in je darmen, anders maak je niet genoeg neurotransmitters aan.

Waarom vinden wij neurotransmitters zo belangrijk in de behandeling van de darmen?

Onze darmen functioneren niet goed als ze niet ontspannen zijn. De Engelsen noemen dit zo mooi de ‘rest and digest’  stand. Neurotransmitters zijn van cruciaal belang voor die ontspanning.

Veel darmbacteriën beïnvloeden ook de aanmaak van de neurotransmitters. Er zijn verschillende soorten goede bacteriën die je in voldoende mate nodig hebt om ze goed aan te kunnen maken.

Er zijn ook verkeerde bacteriën die gestimuleerd worden te groeien bij een tekort aan neurotransmitters.

Een voorbeeld:

Om adrenaline weer af te kunnen breken heeft je lichaam COMT nodig. COMT loopt bij veel mensen met darmproblemen niet goed. Maak je veel adrenaline aan, en werkt je COMT niet goed, dan wordt het overschot aan afbraakproducten in de darmen gedumpt. Schimmels en gram negatieve bacteriën smullen hiervan.

Hiermee houd je de stress situatie in de darmen in stand.

Denk jij dat je neurotransmitters niet op orde zijn? Doe de test om zwart-op-wit te hebben hoe het er voor staat.

Ja, ik doe de test

Welke neurotransmitters meten we?

Dopamine, acetylcholine, gaba en serotonine zijn het makkelijkst te meten en te beïnvloeden met het grootste resultaat. Daarom richten we ons op deze neurotransmitters.

Deze neurotransmitters vertonen gedurende het 24-uurs waak-slaapritme een onderling samenspel. Daarom is het meten van de neurotransmitters in het bloed niet zo zinnig omdat de waarden fluctueren gedurende de dag. Wij kiezen daarom voor het meten middels een goed gevalideerde vragenlijst.

Hiermee krijg je geen momentopname zoals met bloedonderzoek maar kijken we naar een langere periode.

Ja, ik wil weten hoe het ervoor staat met mijn neurotransmitters

Dopamine, acetylcholine, GABA
en serotonine in het kort

Dopamine

Bij voldoende dopamine:
Energie, concentratie, focus, motivatie, alertheid, daadkracht, besluitvaardigheid, zelfvertrouwen, kracht, focus, doorzettingsvermogen, doelgerichtheid, wilskracht, competitief zijn.

Bij een tekort aan dopamine:
Lage breinenergie, alertheid, concentratie en doorzettingsvermogen, ben je vaak lusteloos, snel afgeleid, emotioneel, vertoon je vaak uitstelgedrag en kun je nauwelijks keuzes maken.

GABA:

Bij voldoende GABA:
Uitermate betrouwbaar, georganiseerd en gestructureerd, komt graag op tijd, punctueel, zorgzaam en behulpzaam, houden van controle, rationeel, teamspelers, houden van hard werken, voorzichtig, tot rust kunnen komen, kalmte,

Bij een tekort aan GABA:
Stressgevoelig, prikkelgevoelig, hyperalertheid, verhoogde pijngevoeligheid, angstig, ontstekingen, minder vloeiende motoriek, moeilijk kunnen stoppen (ook met denken)

Acetylcholine

Bij voldoende acetylcholine:
Hoge denksnelheid  (als je snelheid hoger is, kun je meer oplossingen bedenken, word je creatiever) inlevend, hoge reactiesnelheid, scherpe zintuigen, groot empathisch vermogen.

Bij een tekort aan acetylcholine:
Traagheid in denken en reageren, moeite met nieuwe dingen leren, verminderd invoelend vermogen, lage creativiteit, motorisch onhandig, vertraagde automatische handelingen.

Serotonine

Bij voldoende serotonine:
Houdt van plezier en genieten, bourgondisch, veranderlijk en impulsief, zoekt graag spanning en sensaties, handig, opmerkzaam en vindingrijk, sterke coördinatie en motoriek, optimistisch, opgewekt, flexibel goede nachtrust en geen darmproblemen, speels, goede brein lijf verbinding.

Bij een tekort aan serotonine:
Angstig, stemmingswisselingen, te snel boos reageren, gespannen, pijngevoelig, slaapproblemen, darmproblemen, moeite met verandering, korter lontje, overbezorgd, naar binnen gericht zijn.

Koop de test hier en je ontvangt een e-mail met toegang tot de test
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terechtgekomen i.v.m. buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in jaren.

Hoe werkt de neurotransmitter test?

De test is een vragenlijst die ongeveer 15 minuten van je tijd vraagt. Je krijgt binnen 2 werkdagen een persoonlijk verslag gemaild. 96,2% van de mensen die de test hebben gedaan herkennen zich in de uitslag.

Verbetering van humeur en energieniveau

Snelle en betrouwbare resultaten

Geen momentopname, maar een langdurig overzicht

Inzicht in je neurotransmitterbalans

Ja, ik doe de neurotransmitter test

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinique. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00