Hartige quinoa muffins

Hartige quinoa muffins. Je kunt eindeloos variëren met de groenten die je toevoegt. Het voordeel van de gebruikte groente is dat je ze rauw kan toevoegen aan het beslag. Dat scheelt weer tijd. Maar heb je een keer wat meer tijd, dan zijn er ook leuke combinaties te bedenken waarbij je de groente even korte moet bakken. Wat dacht je van spinazie, champignons, tijm en een beetje knoflook.

Nog één waarschuwing voor je eraan begint: maak ze niet op zaterdagmiddag als je ze hebt bedacht als lunch voor de komende dagen. Binnen een kwartier waren ze hier alle twaalf verdwenen.

Ingrediënten voor 12 muffins

 • 100 gr quinoa
 • 4 eieren
 • 1 rode paprika
 • 2 tomaten
 • 50 gr (diepvries) doperwten
 • 100 gr feta
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 1 mespunt knoflookpoeder
 • 1 mespunt uienpoeder
 • Pompoenpitjes (om erover te strooien)
 • (keltisch) zeezout/ peper

1 muffinvorm voor 12 stuks, bakpapier

Zo maak je het

Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking. Een bouillonblokje toevoegen aan het kookwater maakt het nog lekkerder. Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Kluts de eieren los in een ruime kom. Snij de paprika en tomaten in kleine blokjes, voeg toe aan het ei. Voeg de doperwten toe. Kruimel 2/3 van de feta door het beslag. Voeg de kruiden toe. Voeg een flinke snuf zout en wat peper toe. Giet de quinoa af als deze klaar is en meng goed door het eimengsel. Verdeel het beslag over de vormpjes en maak het af door de rest van de feta er over te verkruimelen en ze te bestrooien met pompoenpitjes.

Geniet van deze heerlijke hartige quinoa muffins!

Ander muffin recept? Appelmuffins met groeten en een vleugje mosterd.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00