Heerlijk bananenbrood

Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als er geen gluten worden gebruikt ontbreekt havermout of amandelmeel niet in het ingrediënten lijstje. 

Haver en amandelmeel zijn producten die veel gebruikt worden bij glutenvrije recepten. Het beste is als je varieert met je voeding en niet steeds dezelfde granen eet. Van havermout heb ik verschillende ontbijt varianten die ik regelmatig gebruik. Daarom ben ik altijd op zoek naar ontbijt,- en lunch varianten waarbij ik geen haver(mout) of amandelmeel gebruik. 

Daarom dus deze versie: een heerlijk bananenbrood! Ik heb gebruik gemaakt van boekweitmeel, door alles wat er in het brood zit verwerkt proef je niets van de wat ‘hartige smaak’ van het boekweitmeel.

Ingrediënten:

 • 4 bananen (eventueel ook een banaan voor de bovenkant van de cake zoals ik ook heb gedaan)
 • 4 eieren
 • 90 mg kokosolie (gesmolten)
 • 25 gr geraspte kokos
 • 65 gr boekweitmeel
 • 100 gr arrowroot
 • 2 theel kaneel
 • 1 theel baking soda
 • 75 gram noten grof gehakt (bijv. pecan of paranoten)
 • 50 gram chocola (72% of meer in kleine stukje gehakt)
 • eventueel nog cranberries of in stukjes gesneden abrikozen

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakeblik in. Leg eventueel een strook bakpapier op de bodem.
 2. Doe de 4 bananen, eieren en kokosolie in de (hogesnelheids)blender of foodprocessor en meng alles tot een glad mengsel.
 3. Voeg de kokosrasp, boekweitmeel, arrowroot, kaneel en baking soda toe en mix alles goed door elkaar.
 4. spatel de noten, chocola en eventueel ander lekkers door het beslag, en giet het beslag in het cakeblik. Als je nog een extra banaan hebt kan je deze in plakjes snijden en verdelen over de bovenkant. Druk ze een klein beetje in het beslag.
 5. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar in de oven. Laat het brood 30 minuten afkoelen voor je het snijd.

Op zoek naar andere gezonde ontbijt varianten:

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00