Chia pudding

Chiazaad, ik gebruik het vaak. Het zijn mini-krachtpatsers die meer calcium bevatten dan melk, meer antioxidanten dan bosbessen en meer omega-3 dan zalm. Dit keer verwerkt in een chia pudding.

De textuur kan een beetje wennen zijn, maar ze zijn heel veelzijdig en een geweldige eiwitbron die je kunt toevoeging aan veel recepten vanwege het vermogen om te verdikken en te geleren.

Als je op een makkelijke manier wilt profiteren van de voordelen van chiazaad, dan is chia pudding een goed idee. Het kost je een paar minuten om te maken en heeft voldoende proteïnen en voedingsstoffen voor een ​​snel, on-the-go ontbijtje.

Persoonlijk vind ik dit geweldig met wat noten, vers fruit of zelfs chocoladeschaafsel voor het ontbijt of als heerlijk dessert met weinig suiker.

Er zijn twee textuuropties voor chia pudding. Ik geef er de voorkeur aan het chiazaad heel te houden, omdat ik van hun textuur houd, maar als je de voorkeur geeft aan een gladdere textuur die lijkt op ‘gewone’ pudding, heeft de gemalenversie misschien je voorkeur.

Wat is het verschil? Voor de versie met heel zaad doe je alle ingredienten in de blender behalve het chiazaad. Deze roer je na het blenderen met de hand door de vloeistof. Bij de gemalen variant gaat alles in één keer in de blender, dus ook het chiazaad. De gemalen versie doe ik alleen bij gekleurde varianten want de vanille variant gaat er anders wat grijs uit zien.

Ingrediënten:

  • 500 ml kokosmelk
  • 50 ml maple sirup
  • ½ theel. vanille extract
  • ½ theel. kaneel
  • 90 gram chiazaad

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten behalve het chiazaad (als je de zaadjes heel wilt houden) in de blender en laat deze draaien (1-2 minuten, afhankelijk van wat je toevoegd) tot het mengsel helemaal glad is.
  2. Roer nu het chiazaad handmatig door het mengsel.
  3. Verdeel het mengsel over 4 kleine potjes als je het als dessert gebruikt, of over twee wat grotere potjes als je het als ontbijt gebruikt.
  4. Zet het minstens 4 uur in de koelkast zodat het kan indikken en pudding wordt.
  5. Roer het eerste uur een paar keer door zodat de zaadjes goed verdeeld blijven door de pudding. Ik maak het meestal ’s avonds als ontbijt voor de volgende ochtend. Of ’s ochtends zodat we ’s avonds een lekker gezond toetje hebben.

Variaties

Er zijn veel variaties te verzinnen op deze ‘basis’ pudding. Wat dacht je van deze:

  • Chocola: voeg 1 a 2 eetlepels cacaopoeder toe aan de melk.
  • Chocola: voeg 1 a 2 eetlepels cacaopoeder toe aan de melk.
  • Aardbei: blender 100 gram aardbeien mee met de gemalen versie. Of blender ze eerst tot moes en laat ze dan een deel van de kokosmelk vervangen voor de versie met heel zaad.
  • Chai: voeg 1 theelepel kaneel, en een beetje gemalen kardemom en kruidnagel toe aan de melk
  • Pindakaas-banaan: voeg 2 eetlepels pindakaas en een banaan toe aan de melk.

Smaakt naar meer? Wat dacht je van deze ontbijt varianten?

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00