Lekker Zalm Recept: Oosters met Zeekraal

Super simpel en heerlijk zalm recept! Een echt omega 3 bommetje: zalm. Boordevol de meest belangrijke vetzuren die er zijn. In deze oosterse versie combineer ik de zalm met knapperige sugarsnaps, zeekraal en bosui. Een lekkere lente combinatie. En nog een groot voordeel. Dit gerecht heb je zó op tafel staan.

In onze voeding hebben we vaak een tekort aan omega 3 vetzuren en juist een overload aan omega 6 vetzuren, wat ontstekingen in de hand kan werken. Dus om je lijf een handje te helpen is het goed om regelmatig vette vis te eten. Dus af en toe op zoek naar een goed zalm recept is aan te raden.

Aan visvangst zitten wel heel veel haken en ogen. Kies in ieder geval voor MSC vis, en niet voor ASC vis. Deze laatste is namelijk gekweekte vis, waarbij hormoon en antibioticagebruik in het kweekproces normaal zijn.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 zalmfilets met huid
 • 1 eetl. sesamolie
 • 2 eetl. sojasaus
 • Zilvervlies noedels
 • 80 gram zeekraal
 • 200 gram sugarsnaps
 • 2 bosuitjes
 • Geroosterde sesamzaadjes
 • 1 limoen
 • Peper

Zo maak je het:

 1. Marineer de zalmfilets drie kwartier in de sojasaus en sesamolie.
 2. Kook de noedels volgens de verpakking.
 3. Snij de bosuitjes in ringetjes en maak de sugarsnaps schoon.
 4. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Bak de zalmfilets op de huid in ongeveer 3 min. krokant. Draai de zalm en bak de andere ook ongeveer 3 minuten.
 5. Haal de zalm uit de pan en doe de zeekraal, sugarsnaps en bosui erin. Bak 2 minuten Doe de noedels bij de zeekraal in de pan en voeg de marinade van de zalm toe. Warm nog 1 minuut door. Knijp naar smaak wat limoensap over de noedels.
 6. Verdeel het groente noedel mengsel over twee borden en leg er een zalmfilet bovenop. Schenk de overgebleven olie uit de pan over de noedels. Voeg wat sesamzaadjes en peper toe.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00