Chocola, ik vind het heerlijk! Dit recept van een makkelijke chocolade bowl is voor iedereen die dol is op chocola en zich niet schuldig wil voelen. Het is namelijk super gezond. Een chocoladeontbijt is misschien niet het eerste waar je aan denkt om te maken ’s ochtends vroeg. Maar deze is zó simpel en lekker. Echt het proberen waard. Wij eten dezelfde hoeveelheid als in dit recept ook regelmatig als toetje met z’n vieren. Vooral na een maaltijd waarbij ik het groentegehalte wat magertjes vind. Dan is dit een lekkere oplossing om toch nog wat vitamientjes naar binnen te werken. De kids zijn er dol op!
Je kunt de makkelijke chocolade bowl afmaken met iedere soort topping die jij lekker vind. Deze is gemaakt met bosbessen, granola en kokosrasp.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 zachte dadels zonder pit
- 200 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld kokosmelk, amandelmelk of rijstmelk)
- 2 avocado’s
- 1 rijpe banaan
- 2 eetlepels cacaopoeder
Zo maak je het
Doe de dadels in de blender samen met de plantaardige melk. Laat draaien tot de dadels helemaal vermalen zijn. Als je dadels niet zo zacht zijn kan het helpen om ze even te weken in gekookt water voor je ze in de blender doet. Voeg de avocado’s, banaan en cacaopoeder toe. Blenderen, en klaar ben je!
Topping:
Een paar ideeën voor een lekkere topping om de bowl echt af te maken:
- plakjes banaan met fijngehakte pinda’s en kokosrasp
- bosbessen met cashewnoten, pompoen- en zonnebloempitten en kokosraspgranola met frambozen
Kijk ook eens bij mijn andere ontbijtvarianten zoals deze ontbijt appeltaart pap