Recept Ontbijt-appeltaart-pap

Wat eet je dán, als je geen brood neemt? Deze vraag word me nogal eens gesteld. Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden waaronder dit heerlijke recept van ontbijt appeltaart pap. Maar als je gewend bent om snel je boterhammen te smeren lijkt het misschien een heel gedoe om iets anders te gaan maken. Ik kan je zeggen dat het écht reuze meevalt. Als je slim bent maak je een nieuw recept niet op de ochtend dat je de kinderen snel naar school moet helpen of écht op tijd moet zijn voor de afspraak op je werk. Zorg dat je de eerste keer de tijd hebt om het op je gemak te maken en ervan te genieten. Te bedenken welke aanpassing het naar jouw smaak nog beter maakt. En als je dat een paar keer op die manier hebt gedaan draai je je hand er niet meer voor om. Hoe de ochtend er ook uit ziet.

Dit recept voor ontbijt appeltaart pap is gebaseerd op havermout. Love it! Ik zou er iedere ochtend wel mee willen ontbijten en heb dan ook veel verschillende recepten met havermout.

Vandaag havermout met appel, of te wel appeltaart pap, favoriet hier in huis.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Klontje roomboter
  • Appel
  • Klein stukje gember*)
  • Specerijen: kaneel, kardemom,  gemalen kruidnagel
  • 1 dadel, fijn gesneden
  • 4 eetlepels havermout
  • 2eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 200 ml (gekookt) water

*) bij mij gaat er 2cm gember in omdat ik het heerlijk vind, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Begin dus met een 1/2 cm tenzij je net zo’n gember verslinder bent als ik.

Zo maak je het

Zet de waterkoker aan voor warm water. Doe een klontje roomboter in een steelpannetje en laat dit rustig smelten op half hoog vuur. Snij ondertussen een appel in stukjes (ik neem biologische appels, met schil, dat scheelt weer tijd) doe deze bij de roomboter in de pan. En roer steeds om zodat ze wat zacht worden. Ondertussen hak je de gember fijn en voeg deze ook toe. Laat ongeveer een minuutje meebakken. Strooi dan de specerijen in de pan. Dit gaat echt op gevoel. Van kaneel het meeste, ongeveer een 1/2e  theelepel, van kardemom ongeveer 1/4e theelepel en van de kruidnagel een snuf. Je kunt ook andere specerijen toevoegen of het houden bij alleen kaneel. Roer dit door de appel. Voeg nu de havermout toe en giet het gekookte water erbij. Het vuur kan nu uit. Voeg de dadel in kleine stukjes, de rozijnen en het lijnzaad toe. Roer alles goed door elkaar en giet het in een kom. Door de appel is het flink warm. Ik laat het meestal even afkoelen waardoor gelijk de havermout het water goed opneemt.

Zin in chocola bij het ontbijt, probeer dan deze makkelijke chocolade bowl eens.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00