Wortelsoep met kokos

Oranje tompouce, rood-wit-blauw donuts, sinaasappelpudding. De oranje producten gaan als zoete broodjes over de toonbank zo vlak voor koningsdag. Heb je behalve zin in zo’n lekkere zoete hap behoefte aan wat snelle, gezonde, oranje inspiratie voor koningsdag? Dan is deze wortelsoep met kokos misschien wat voor jou. Makkelijker dan dit wordt eten koken niet volgens mij. En tussen al het gesnoep en gesnaai door, of misschien als bodem, beslist een aanrader. Want die oranje kleur van worteltjes heeft veel gezondheidsvoordelen. Lees het hier. Geniet van deze heerlijke wortelsoep met kokos!

Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • Zout/peper

Zo maak je het:

  1. Schil de wortelen en gember en snijd het in kleine stukjes.
  2. Verhit wat roomboter in een pan en bak de wortel en gember hier een paar minuten in.
  3. Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij en laat zo’n 12 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  4. Doe de soep in de blender, en klaar ben je.

Leuk de soep wat op met bijvoorbeeld wat fijngehakte koriander, pijnboompitjes of falafelballetjes.

Ander wortelrecept? Probeer eens dit recept van ontbijt worteltaart.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Recept heerlijke linzensalade

7 mei 2021
Heerlijke linzensalade met (geiten)kaas. Linzen zijn peulvruchten met een enorme hoeveelheid vezels. Super dus voor je darmen want je goede darmbacteriën hebben dit soort vezels nodig om ...

Heerlijk bananenbrood

18 maart 2021
Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als ...

Gezonde chocoladetaart

19 december 2020
Zoals beloofd nog een taart die je ook kunt eten met heel veel intoleranties of allergieën. Deze gezonde chocoladetaart is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij maar ook ...

Onze bewezen werkwijze

Afspraak

In een vrijblijvende telefonische afspraak wordt besproken welke onderzoeken nodig zijn in jouw situatie. Wanneer je de onderzoeken gaat doen zorgen wij dat je alle uitleg en materialen in huis krijgt.

Digitaal verslag

Een digitaal verslag van alle gemeten waarden met een uitleg in normaal Nederlands, zodat je zelf ook snapt wat er aan de hand is. Plus een globaal plan van aanpak.

1e consult

Start van de behandeling met een op maat gemaakte aanpak hoe jij je buikklachten voor de lange termijn kunt aanpakken. Je krijgt hiervoor een persoonlijk behandelplan digitaal na het consult.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten om de voortgang te bewaken en bij te schaven waar nodig, zodat je een optimaal resultaat behaalt voor een continue blije buik.

Laten we kennismaken!
Je zit nergens aan vast

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de behandelingen van Darmklinuque. We bekijken als team naar het gehele plaatje en pak vervolgens de oorzaak aan, in plaats van enkel de symptomen behandelen.

DarmKlinique

Heb je last van buikklachten?
Bijvoorbeeld een opgeblazen buik,
buikpijn of diarree?

Download het gratis e-book:
‘Hoe kom ik van mijn buikklachten af? 10 eyeopeners’

Probiotica kan je klachten verergeren.

Het zit niet tussen je oren!

Waarom FODMAP niet de oplossing is

en andere waardevolle eyeopeners!

E-book
Wat anderen vertellen over Darmklinique:
Sharonna

Ik ben bij Berna terecht gekomen ivm buikklachten, ontregelde hormonen en een zwangerschapswens. Ik voelde mij niet alleen gehoord, ik kreeg informatie die voor mijn lichaam zou werken. Met een concreet stappenplan heeft Berna mij geholpen met het in balans krijgen van mijn hormonen en darmen. Twee maanden later had ik een positieve zwangerschapstest.

Wilma

Ik kwam met Berna in contact vanwege continue darmproblemen. Reguliere artsen deden onderzoeken waar niets uitkwam. Berna pakte het anders aan en ging meer gedetailleerd zoeken waar de problemen vandaan kwamen. Dit resulteerde al snel in oplossingen waardoor ik na meer dan 20 jaar nu klachtenvrij ben! Top. Een aanrader.

Marijke

Berna heeft ontzettend veel kennis en een warme persoonlijkheid. Berna gaf me meer inzicht in de complexe processen die in mijn lijf plaatsvinden. Binnen enkele weken merkte ik duidelijk verschil. Wat een opluchting! Na enkele maanden voelde ik me beter dan in een jaar. En nu na meer dan 6 maanden, gemiddeld beter dan in járen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00